ZACH RUSSELL – WHERE THE FLOWERS MEET THE DEW

Artiest info
Website
facebook
Label: Carlboro Records / Thirty Tigers

📸 Emma Delevante

We zijn altijd een beetje blij als we als muziekrecensent kennis mogen maken met een nieuwe naam aan het firmament. Deze keer is deze eer weggelegd voor de Amerikaanse singer-songwriter Zach Russell uit Caryville, Tennessee, een country- en Americanaliedjes brengende muzikant die tot nu toe voornamelijk bezig was met dertien jobs in een dozijn en ook een tijdlang actief was als merchandising manager bij optredens van countryvedette Tyler Childers.

Deze Zach Russell bracht in 2021 eerst de vijf liedjes tellende EP “The Creek” op de markt maar dezer dagen komt hij op de proppen met een verbazend mooie volwaardige debuutplaat getiteld “Where The Flowers Meet The Dew”. Daarop brengt hij tien eigen composities die in de ‘Pink Moon Studio’ in Knoxville, Tennessee werden opgenomen met producer Kyle Crownover. De muzikanten die voor de mooi gearrangeerde instrumentatie zorgden bij deze plaatopname waren bassist Chas Covington, elektrisch gitarist Jake Smith, toetsenist Jimmy Rowland op piano en orgel en drummer Daniel Ryan. Verder zingt Alex Leach de backing vocals bij de songs en speelt Ellen Angelico op mandoline bij het nummer “Playing House”.

De eerste single die uit deze plaat werd gelanceerd is het op de tweede video te beluisteren zeven minuten durende nummer “Born Again” dat in rockabilly-stijl begint en mettertijd overgaat in een psychedelische jamsessie. Wij houden persoonlijk wel veel meer van de schitterende ballads die Zach Russell op deze plaat brengt, zoals bvb. “Take Me Back To Tennessee” dat we op de eerste video bij u willen introduceren of de akoestische albumafsluiter “What I Know Now”.

Meer van dat moois wordt op het album gevormd door de songs “What You Want Comes To You”, countryballad-tearjerker “I Thought I Was The Trees” of het walsende nummer “Milk & Honey”. Vooral het smekende liefdesliedje “Die To Myself” heeft ons hart gestolen, deels ook omdat het erg lijkt op een song die de Nederlandse crooner Danny Vera eveneens op zijn repertoire had kunnen staan. Met de over een dynamisch en catchy ritme beschikkende liedjes “Playing House” en “Nothin’ To Haul” zou Zach Russell ongetwijfeld hoog in de Americana-hitlijsten kunnen belanden. ‘Time Will Tell’!

(valsam)